Ο Μουσικός και Εκδοτικός Οίκος «Γαϊτάνου» ιδρύθηκε το 1916 από τον Στέφανο Γαϊτάνο, με έδρα στην οδό Πανεπιστημίου. Περίπου το 1926, η έδρα των εκδόσεων μεταφέρθηκε στη Στοά Αρσακείου 10. Απόγονος και κληρονόμος του Στέφανου Γαϊτάνου και του ομώνυμου οίκου υπήρξε ο Μιχάλης Γαϊτάνος, ο οποίος κράτησε στην ιδιοκτησία του τον Οίκο έως το 1984. Έκτοτε η επιχείρηση περνάει στα χέρια του Φραγκίσκου Δεπάστα, ο οποίος διατήρησε το ύφος και τις εκδόσεις, προσπαθώντας ταυτόχρονα να τον προσαρμόσει σε πιο σύγχρονες εκδοτικές και εμπορικές δραστηριότητες.

Το 1990 η επιχείρηση αγοράζεται από την Ηλέκτρα Κοκονέτση, η οποία ανακαινίζει το κατάστημα της Στοάς Αρσακείου, δίνοντάς του μια σύγχρονη μορφή, ενώ παράλληλα αποφασίζει την ανανέωση των εκδόσεων και τον εμπλουτισμό τους με καινούργιους τίτλους. Με το πέρασμα του χρόνου ο οίκος διευρύνει τις δραστηριότητές του, οι οποίες πλέον περιλαμβάνουν εισαγωγές και σύγχρονες μουσικές εκδόσεις, όπως επίσης και μια μεγάλη ποικιλία από κλασσικά και παραδοσιακά μουσικά όργανα και τα συναφή με αυτά αναλώσιμα είδη.

Μουσικά Όργανα «Αντώνιος Κοκονέτσης»
Η επιχείρηση ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ ιδρύθηκε το έτος 1958 από τον αείμνηστο Ιωάννη Κοκονέτση. Για τα 3 πρώτα χρόνια εγκαταστάθηκε στο κατάστημα της οδού Αναξαγόρα 6. Από το έτος 1962 έως το 1966 στην οδό Ικτίνου 3 και από το 1966 στο κατάστημα της οδού Μενάνδρου 18.

Ξεκίνησε με την επωνυμία «Αναστασία Κοκονέτση». Από το 1975 έως το 1985 συνέχισε με την επωνυμία «Α. Κοκονέτση & Υιός Ο.Ε.» και από το 1985 ως ατομική επιχείρηση στο όνομα  «Αντώνιος Κοκονέτσης».

Το 2016 οι δύο εταιρείες συγχωνεύονται στην τωρινή της μορφή. Ειδικεύεται στη λιανική, αλλά και στη χονδρική πώληση κλασικών μουσικών οργάνων (πνευστά, κρουστά, έγχορδα κ.ά.), στα  εξαρτήματά τους αλλά και στην έκδοση και εισαγωγή μουσικών βιβλίων.